In Italië is kikkererwtenbrood of farinata een Ligurische specialiteit. Er bestaan diverse recepten, maar ik koos voor deze hele eenvoudige van Kookse.tv.
200 gr. kikkererwtenmeel
1 tl zeezout, wat peper
halve liter water
4 el olijfolie
In plaats van de rozemarijn, wat nu niet kan, gebruik ik wat karwijzaadjes
Bereidingswijze
Doe het water in een kom en voeg 1 eetlepel olijfolie toe.
Voeg al roerend het kikkererwtenmeel en het zout toe. Roer net zolang tot er een glad en romig beslag ontstaat. Zet minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast. Langer is geen probleem.
Verwarm de oven op 230C. Vet een platte dichte vorm van ongeveer 28 cm in met de overige olie.
Giet het mengsel in de vorm en strooi er de rozemarijn over. Bak het kikkererwtenbrood af in 30 minuten tot de farinata goudbruin is.
Een lekker, stevig bijgerecht!
Hier vind je de info over het project Fris&Fruitig.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten