Gisteren besloot ik om vijf dagen te koken uit de Allerhande van deze maand.
Ontbijt: Havermoutpap met banaan en peer
Lunch: Toast met ei, paprika-knoflookolie en ingelegde ui
Avondeten: Preistoof met gehaktballetjes en gekookte aardappel
Ontbijt:
Ik gebruikte havermelk en maple siroop.
Lunch:
Avondeten:
Ik gebruikte de volgende hoeveelheden:
800 g aardappelen
1 prei
2 teentjes knoflook
1 pakje plantaardige gehaktballetjes
1 el olijfolie
300 g tuinerwten dv
½ groentebouillonblokje
2 el maggi jus naturel met 250 ml water
Ik hield het recept aan, behalve dat ik de gehaktballetjes apart hield. Bij dit gerecht hoort wel wat jus vind ik, dus maakte ik die uit een potje en deed de gebakken balletjes in de jus. Wij hebben heerlijke aardappels van een bio-boer hier vlakbij, dus die gaan er wel in! Een kilo aardappels voor vier personen lijkt mij wat karig, dus een pond zou voor ons tweetjes te weinig zijn. Verder vond ik het een beetje saaie maaltijd en m.i. te weinig groente als je uitgaat van minstens 250 gram per persoon. Ik zou zo'n maaltijd niet zo gauw zelf bedenken, maar met wat jus en een schepje mayonaise erbij was het eigenlijk heel lekker!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten