Ik vond dit recept ergens op internet, handig nu er zoveel courgettes zijn! Even wat werk, maar ze zijn erg lekker.
300 g courgette
200 g wortel
150 g aardappel
Deze drie grof raspen, mengen met 1/2 tl zout en afgedekt een kwartiertje laten staan.
Dan
100 g rode ui snipperen en een klein handje peterselie fijnhakken
Ondertussen de droge ingrediënten mengen:
50 g bloem (of amandelmeel als het glutenvrij moet)
1 el edelgist
2 el gemalen chiazaad
2 teentjes knoflook, uit de knijper
1/2 tl komijnpoeder
1/2 tl peper (of cayennepeper als je het pittig wlt)
1/2 tl zout
Doe de groente in een zeef en druk stevig het vocht eruit (knijpen met de hand gaat het beter).
Voeg ui en peterselie aan het meel-kruidenmengsel toe. Doe de uitgeknepen groente erbij en meng het geheel goed door elkaar.
Vorm met vochtige handen kleine schijfjes. Deze hoeveelheid is ongeveer voor 10 stuks.
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 20 min. op 200°C.
Daarna omdraaien en nog eens 15 min. bakken.
Lekker met knoflooksausje of tzatziki.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten