donderdag 19 januari 2023

Wat eten we vandaag? Dag 5

Uit de Allerhande:

Yoghurt met havermout en appelcompote

Bonensalade met rijst en yoghurt

Rijst met spinazie-tonijnkoekjes en ingelegde ui


Ontbijt:

Is lekker!


Hier het recept.


Lunch:



Deze lunch maak ik niet. Salade's vind ik meer voor de zomer.


Avondeten:



Ik heb het wel gekocht, een blikje vegan tonijn. Een mal produkt, maar ik was nieuwsgierig.

Het ruikt en smaakt niet naar tonijn. 


De burgertjes smaakten best goed, maar dat kwam door de groente, niet door de visvrije tonijn, dat voegt niet veel toe, behalve dan als voedingswaarde eiwitten. Maar dan kun je net zo goed witte bonen o.i.d gebruiken. Ik zal het niet nog een keer zo maken.



Conclusie:
Het was leuk om eens vijf dagen uit de Allerhande te koken. Van de 15 gerechten heb ik er 3 niet gemaakt. Van de ontbijtjes vond ik er drie de moeite waard: De wentelteefjes, de yoghurt met havermout en appelcompote en de appel-yoghurt pannekoekjes.
Van de lunches vond ik de toast met ei en paprika-knoflook-olie en de broccoli-erwtensoep met de kaasbroodjes lekker. De avondmaaltijden vond ik niet bijzonder. Ik vond vooral de hoeveelheden te karig en het groente-aandeel te weinig. Wij eten veel meer groente.
Dus ben je ook duurder uit. Maar het was een interessant experiment.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten