Een ontbijtje uit de Allerhande serie. Een heerlijke combinatie met de zelfgemaakte appelcompote en daar dus altijd iets meer van maken. Blijft wel een week goed in de koelkast.
ruim 1 kg appels (goudreinette of jonagold)
2 tl gemalen kaneel
2 el suiker
50 g volkoren havermout
400 ml sojayoghurt
Schil de appels en snijd in blokjes van 1½ cm. Doe in een pan en breng samen met de kaneel, suiker en het water aan de kook. Zet het vuur laag, leg de deksel schuin op de pan en laat 20 min. koken. Roer regelmatig. Haal de pan van het vuur (prak desgewenst een deel van de appel met een vork) en laat afkoelen tot gebruik.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de havermout 5 min. op middelhoog vuur lichtbruin en krokant. Roer regelmatig. Schep op een bord en laat afkoelen tot gebruik. Verdeel de yoghurt over kommen, bestrooi met de krokante havermout en schep in elke kom 1 el appelcompote.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten