Links in de kas heb ik kerstomaten en rechts tijgertomaten en ... ongelooflijk wat een oogst! Dat is wel fijn nu de biologische tomaten in de supermarkt steeds duurder worden.
Ik heb al flessen passata gemaakt, kerstomaatjes weggegeven en verkocht. Ze smaken fantastisch! Ook de kipjes zijn er wild van.
We eten veel spaghetti, ik rooster de tomaten eerst in de oven, dan pureren met als resultaat een pastasaus met een smaak waar je stijl van achter over slaat.
Ook tomatensoep maakte ik, op Griekse wijze met Kritharaki (Orzo op 'n Italiaans). Ik haalde bij de Animaheert groenselderij, wat een heerlijke pure smaak heeft, dan wil je geen bleekselderij meer uit de winkel!
De dunne steeltjes sneed ik klein voor in de soep, ik zocht de mooiste blaadjes uit voor een pesto en de onderkanten met worteltjes zette ik in de moestuin, wie weet komt er nog wat gratis blad aan.
Ik bakte er wat makkelijke ciabatta van Vincenzo bij en met een lepeltje plantaardig kwark aten we een goddelijk soepje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten