dinsdag 18 januari 2022

Pindakaas-chocolade koekjes

Deze heerlijke koekjes vond ik op de leuke site Blackbirds and Cakes. Alleen is die site steeds moeilijker te vinden. Ergens las ik dat zij ermee zou stoppen. Om haar recept niet kwijt te raken, neem ik het hier over. Deze koekjes zonder bloem zijn heel makkelijk te maken.


Ingrediënten:

50 g havermout
30 g kokosrasp
100 g donkere basterdsuiker
¼ tl zout
1 tl bakpoeder
50 g pure chocolade, fijngehakt

125 pindakaas
1 el gemalen lijnzaad, met 3 el laten indikken (‘lijnzaadei’)
1 tl vanille-extract
2 el ahornsiroop

Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de droge ingrediënten in een kom.

Meng in een andere kom de pindakaas, lijnzaadei, vanille-extract en ahornsiroop

Voeg beide mengsels bij elkaar en meng door elkaar, kneed tot een samenhangend deeg, indien nodig een klein scheutje water toevoegen.

Maak handen vochtig en rol balletjes en leg deze op de bakplaat. Druk ze plat. In het recept wordt dat met een glasbodem gedaan.
Bak de koekjes ongeveer 14 min. Laat ze afkoelen op een rek.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten