woensdag 27 oktober 2021

Zoete aardappel broccolischotel

Het schijnt morgen heel mooi weer te worden. Dus dat wordt een tuindag. Ik heb nog vele bollen en ook nog wat planten die de grond in moeten.

Ik flans een eenvoudige, gezonde ovenschotel voor twee dagen, makkelijk om morgen op te warmen.


Zoete aardappel broccolischotel


3 zoete aardappels, in blokjes gesneden en 5 min. voorgekookt

1 stronkje broccoli, in roosjes verdeeld, geblancheerd

2 uien in halve ringen gesneden

2 gedroogde zontomaatjes op olie, kleingesneden

scheutje balsamico azijn

2 tl tomatenpuree

2 vegan chorizoworsten


De saus:

50 cashewnoten, geweekt in heet water, afgegoten

1 potje witte bonen, afgegoten

100 ml groentebouillon

2 teentjes knoflook, fijnhakt

1 el edelgist

1 el citroensap

snuf peper


Bak de uien in wat olie, blus met balsamico. Voeg de tomatenpuree en de zontomaat toe.

Snij de chorizoworsten in stukjes en voeg ook toe. Roerbak nog enkele minuten.


Pureer met de staafmixer de cashewnoten en de witte bonen met de bouillon en de rest van de ingrediënten.



Doe de zoete aardappelblokjes in een ovenschaal. Verdeel het ui-chorizo mengsel daarover, dan de broccoliroosjes en als laatste de saus.


Zet ongeveer 15-20 min. in de oven op 180°.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten