woensdag 30 januari 2019

Tomatentapenade


Toen ik laatst in Gouda de nieuwe Lidl bezocht vond ik zakjes gedroogde tomaten en olijven. 
Tenminste, ‘partly rehydrated’ stond er op. De zakjes zijn heel lang houdbaar.
Ik weet niet of het altijd verkrijgbaar is of tijdelijk in het assortiment, zoals wel vaker daar.
Ik kocht de Olijven en Mixed Vegetables. Deze laatste bestaat uit tomaat, paprika, courgette, aubergine en zwarte olijven. Inhoud is 100 gram.



Ik maakte daar een tapenade* van op de volgende manier, maar is geen vast recept, het is aan te passen met wat je in huis hebt:

60 g gemengd pompoenpit en zonnebloempit, kort geweekt
20 g pijnboompitjes, geroosterd
20 g edelgist
2 el olijfolie
2 el citroensap
1 el balsamicoazijn
2 tl Grünzeug-Zeugs kruidenmengsel
scheutje water
peper en zout

Ik snij de inhoud van het zakje nog wat kleiner en maal alles in de keukenmachine.
Smakelijk mengsel voor op taostjes of brood.


*De oorspronkelijke tapenade bevatte olijven en kappertjes en vindt zijn oorsprong in de Provence.
De naam is afkomstig van tapéno, Provençaals voor kappertje.




2 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Leuk Myriam, ik ga je blog en facebook volgen!
      Mijn wederwaardigheden als startende tuinier kun je op mijn andere blog vinden.

      Verwijderen