zaterdag 14 oktober 2017

Enchillada's van zwarte bonen en zoete aardappel


Voor de basis van dit recept werd ik geïnspireerd door de allerhande, maar maakte het verder naar eigen inzicht.
Verwarm de oven op 180°C.

olie
1 flinke zoete aardappel, in kleine blokjes
2 sjalotjes, gesnipperd
1 rode paprika, in stukjes gesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 tl komijnpoeder
1 el agavesiroop
1 tl zout
250 ml groentebouillon
500 g zwarte bonen (ik heb altijd voorraad in de vriezer, maar uit pot/blik kan ook)
12 tortilla’s (of zoveel tot de vulling op is)

300 ml tomatensaus
1 tl chilipoeder
200 ml kokosmelk
12 tortillas (middel)
peterselie
geraspte kaas (Wilmersburger)

Rooster de zoete aardappelblokjes gaar in de oven of bak in wat olie.
Fruit ui in wat olie, voeg paprika toe en roer 5 min.
Voeg knoflook, komijnpoeder, agavesiroop en zout toe.
Schenk de bouillon erbij en roer er de zwarte bonen door, verwarm nog 5 min.

Schep het mengsel op de tortilla’s, rol ze op en leg ze in een grote ovenschaal (of twee kleinere)

Verhit de tomatensaus met het chilipoeder en de kokosmelk en schenk over de tortilla’s.
Verdeel er de kaas over en druk deze met de achterkant van een lepel een beetje in de saus. Vegan kaas smelt dan beter.
Bak ong. 30 min.
Strooi er de peterselie over en serveer.
Volgende dag ook nog lekker!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten