Espuma is een culinaire bereidingswijze (Wikipedia).
Omdat ik nog een zogenaamde kidde of slagroomsyphon heb, met de bijbehorende gaspatronen, ging ik aan de slag ... uiteraard niet met gelatine maar agar agar.
Met als resultaat een amuse van fluweelzacht, heerlijk smakend schuim. De hoeveelheid van het oorspronkelijke recept is vrij veel, maar het blijft wel een paar dagen goed in de koelkast.
1 flespompoen
5 gr agar agar (poeder)
1 pakje sojacuisine (250 ml)
sap van 1 citroen
1 tl zeezout
1/4 tl gemberpoeder
Chips uit Zee
Sea Crunchy
Schil de pompoen, verwijder zaden en snijd in stukken. Duw de stukken pompoen door een sapcentrifuge. Ik had ongeveer 4 deciliter sap.
Kook het sap van de pompoen op laag vuur in tot 3 deciliter.
Kook de agar 2 minuten mee,
Haal van het vuur en breng op smaak met citroensap (ik had geen limoen), gemberpoeder en zout.
Wrijf door een zeef.
Meng er de sojacuisine goed door.
Doe dit mengsel in de kidde, belucht met 1 patroon en bewaar tot gebruik in de koeling.
Serveren:
Snij de Sea Crunchy in smalle reepjes. Spuit de espuma op een zeewierchipje en garneer met een reepje Sea Crunchy.
Nog genoeg voor het weekend:
Geen opmerkingen:
Een reactie posten