donderdag 18 juni 2015

Op de tuin en oogst (4)

Vorige week heb ik de doorgeschoten spinazie geruimd, ik begin gewoon opnieuw en ga nog eens zaaien. Het lukte zowaar redelijk rechte geultjes te trekken.
2e keer spinazie zaaien, 7 juni 
Toen ik vandaag op de tuin kwam zag ik monsterlijke, maar zeer welkome griezels, larven van het lieveheersbeestje.
Op de tuinbonen ...
... en op de augurk
Hee, dacht ik, de hulptroepen zijn geariveerd. Toen ik er toch wel erg veel zag vroeg ik me af waar die opeens allemaal vandaan kwamen. Een collegamoestuinierster wees naar de tuin van mijn buurvrouw. Zij had zakjes hangen aan de tuinbonen. O, zij heeft biologische bestrijding aangeschaft en ze zijn ook naar mij verhuisd. Ik zag al enkele die verpopt zijn. Verder maar niet storen.

Veel te oogsten vandaag.


Spitskool
Courgettes
Veel sla 
Verder nog een, bietjes, venkel, bosui, prei, tuinbonen, kapijners, de peultjes die erwten geworden zijn, de laatse radijsjes, rucola. De restanten van de radijs, rucula en raapstelen heb ik opgeruimd. Misschien nog een keer zaaien?


Ik verbaas me telkens over de rust hier op de tuin. Echt heerlijk. Voordat ik vertrek pluk ik nog wat kaasjeskruid op het terrein. Zelfs de tramconducteur werd er vrolijk van!


Het Rotterdamse kaasjeskruid vul ik aan met bloemen uit Goudse bermen, en zo heb ik weer een schitterend (en gratis) boeket staan.


4 opmerkingen:

 1. Fijn zo'n moestuin, vooral nu je er echt veel verschillende groente van kunt oogsten. Niet gek dat je de lieveheersbeestjes er van de buurvrouw als biologisch bestrijdingsmiddel gratis bij krijgt. Verder blijven deze wilde bloemen en bermboeketten altijd het mooiste.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hé, dit is ook wel een heerlijke tijd!

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Dankje voor het compliment …

   Verwijderen