Uit m'n moestuin heb ik een kleine knolvenkel, een preitje, bosui, wat tuinbonen, kapucijners en de erwtjes uit te dikke peultjes.
Dop de peulvruchten en kook ze kort in kokend water. Eerst de kapucijners en peulerwten, dan de tuinboontjes en de erwtjes. Afgieten en koud afspoelen.
Verhit wat olijfolie in een koekepan en smoor de in schijfjes gesneden venkel, prei en bosui.
Voeg een uitgeperst teentje knoflook toe.
Doe de uitgelekte peulvruchten erbij, 1 theelepel kokosbloesemsuiker, een eetlepel wijnazijn en naar smaak peper en zout.
Garneer van het vuur af met kleingesneden groen van de venkel, het groen van de bosui en wat blaadjes verse munt.
Een mooi gerecht met ingrediënten uit eigen moestuin, alleen het feit al dat je met eigen groeten kunt werken is al prachtig en smaakt zoveel lekkerder dan het uit de winkel te halen.
BeantwoordenVerwijderenNatuurkieker Coby
Zo is het!
Verwijderen