woensdag 4 februari 2015

Champignonsoep

Een overheerlijke, romige champignonsoep en heel makkelijk om te maken.



Week een paar uur 100 gr cashewnoten in water, voor de room.
Spoel de noten af en pureer in de blender met wat vers water, een snufje zout en een drupje appelciderazijn tot een gladde room. Hier meer info over dit heerlijke plantaardige alternatief voor dierlijke room.

400 gram champignons
scheut olie
1 sjalot, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
3 eetlepels tarwebloem
1 l bouillon van (paddestoel)blokjes

wat gehakte peterselie
100 ml cashewroom
peper en zout

Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Bak ze ongeveer 5 minuten in wat olie, samen met de sjalot en de knoflook, laat ze niet kleuren. Bewaar een paar mooie plakjes champignon.

Roer de bloem erdoor en laat even zachtjes garen. Schenk de bouillon erbij, goed roeren en ongeveer 10 minuten zachtjes laten koken.
Pureer het mengsel met de staafmixer. Voeg de cashewroom toe en verhit het geheel op laag vuur.
Voeg peper en zout naar smaak toe. Strooi er wat peterselie over en garneer met de achtergehouden plakjes champignon.


2 opmerkingen:

  1. Die soep ken ik en maak ik ook ongeveer zo, behalve de cashew room daar heb ik zelfs nog nooit van gehoord. Ik ga het opzoeken.
    Groetjes,
    Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Janneke, cashewroom heb ik bedacht als alternatief voor dierlijke room ...

      Verwijderen