Deze taart heeft inderdaad wel wat van monchou.
1. De bodem
100 gram amandelen
100 gram walnoten
150 gram dadels
1 tl koekkruiden
150 gram dadels
1 tl koekkruiden
Hak de noten en dadels met de kruiden fijn in de keukenmachine. Verdeel dit mengsel op de bodem van een taartvorm en duw deze aan met je vingers of de bolle kant van een lepel. Plaats in de koelkast.
2. De vulling
150 gram cashewnoten, 75 gram hennepzaad en 75 gram zonnebloempitten (4 uur geweekt)
100 gram kokosolie (gesmolten)
100 gram santen (gesmolten)
100 ml kokosmelk
1 tl vanille-extract
2 eetl. rijststroop
100 gram santen (gesmolten)
100 ml kokosmelk
1 tl vanille-extract
2 eetl. rijststroop
3 eetl. poedersuiker
sap van één citroen
sap van één citroen
Giet de noten en zaden af, spoel af en doe in de keukenmachine. Voeg alle andere ingrediënten toe en laat draaien tot een smeuïge massa. Proef of het zoet genoeg is.
Schep het mengsel op de bodem, strijk glad en zet weer een uurtje terug in de koelkast.
3. De glazuurlaag
250 g diepvries bosvruchten
4-5 eetlepels water
2 eetlepels suiker
1 theelepel agar-agar
1/2 theelepel maizena
Doe de agar-agar met het water in een pan, verhit langzaam en roer goed tot het opgelost is. Voeg de maïzena, suiker en het fruit toe en breng aan de kook. Laat een minuut of vijf zachtjes doorkoken. Plet ondertussen de vruchten met je lepel, zodat ze wat uit elkaar vallen.
Haal de gekookte glazuur van het vuur en giet hem over de taart. Laat afkoelen en opstijven. Plaats nog zeker drie uur in de koelkast.
Snij in punten en serveer met een lepel opgeklopte sojaslagroom.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten