Dit is gebaseerd op een recept van Rudolf, en zelfs als je niet zo'n liefhebber van spruiten bent lust je ze op deze manier in kokosmelk gekookt!
Ingrediënten (8 pers.)
500 g aardappels
2 flinke zoete aardappels
1kg spruitjes
4 rode uien
4 teentjes knoflook
olijfolie om in te bakken
4 tl paprikapoeder
4 tl kurkuma
4 tl garam masala
400 ml kokosmelk
400 ml water
250 ml haverroom
1 blik linzen
1 bosje peterselie
50 g gemalen kokos
Schil en snijd beide soorten aardappels in blokjes.
Verwijder de kontjes en de buitenste bladeren van de spruitjes.
Pel en snijd de uien in grove stukken.
Pel en snijd de knoflook fijn.
Verhit een scheutje olie in een grote pan en fruit de ui, knoflook, paprikapoeder, kurkuma, garam masala en aardappels circa 2 minuten.
Voeg de spruitjes toe en bak circa 4 minuten mee. Schenk de kokosmelk, water en de room erbij en breng aan de kook. Zet vuur wat lager en laat met de deksel op de pan koken tot de spruiten en de aardappels gaar zijn.
Giet de linzen af en spoel ze schoon. Roer er de linzen de laatste 2 minuten door en breng de stoofpot op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Hak de peterselie fijn.
Verwarm een koekepan en rooster de gemalen kokos in circa 4 minuten goudbruin.
Serveren
Verdeel de stoofpot over (diepe) borden. Strooi de peterselie en de geroosterde kokos eroverheen.
Oeh lekker, spruiten met kokos is inderdaad een super combinatie. Ik maak graag dit recept met koolraap en spruiten van de PPK, maar ik zal die van jou ook eens proberen. http://www.theppk.com/2013/12/gingery-coconut-stew-with-brussels-rutabaga/
BeantwoordenVerwijderenDie ziet er zeker lekker uit! Leuk woord Rutabaga :)
Verwijderen