zaterdag 1 november 2014

Eet Lekker Mee (22)

Een jaar geleden besloot ik deelnemers aan de Vegan Challenge bij mij thuis uit te nodigen om plantaardig mee te eten. De bedoeling was om dat een maand te doen. Maar een nieuwe hobby was geboren … ik vond het zo leuk dat ik ermee doorging.
Nu dus alweer een jaar. 

We eten steeds meer plantaardig, zeker thuis, en dat bevalt prima. We zijn niet rigide, maar het komt steeds minder voor dat we nog dierlijke voedingsmiddelen eten. Lieve vrienden die voor ons koken doen hun best en dan zeuren we niet om wat kaas of ei.
Het is een proces, een avontuur en het voelt goed om steeds minder dieren te gebruiken.
We zijn (nog) geen veganisten, dat denkt men vaak, maar we zijn wel goed op weg.

Behalve het 1-jarig bestaan van Eet Lekker Mee is het vandaag ook World Vegan Day. Allemaal mooie aanleiding om juist vandaag weer een lekker plantaardig dinertje te geven, de 22ste ELM. Een mooi cadeau van gasten gekregen, wijn met op het etiket een van mijn eigen foto's ...De etentjes zijn altijd volgeboekt en het zijn zulke leuke, gezellige avonden, met leuke, bijzondere mensen. Allerlei mensen die bewust met eten bezig. 
Of je nu vleeseter, vegetariër of veganist bent, samen plantaardig eten verbindt, inspireert en geeft nieuwe inzichten. Dus ga ik het komende jaar ook door, me verder bekwamen in het koken van lekkere, aparte, gezonde en vooral cruelty free gerechten.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten