Ik had van een bevriende boer een zak vol appels gekregen, Groninger Kroon. Dat kwam goed uit, want mijn eigen appels zijn inmiddels op.
Lekkere trek, even snel iets maken. Er was nog een restje gember-sinaasappeljam, daarmee heb ik de gebakjes bestreken. Dat pakt heel goed uit!
6 plakjes vegan bladerdeeg
2 á 3 appels, geschild en in kleine blokjes
1 tl citroensap
2 el gedroogde cranberry’s
2 el kokosbloesemsuiker
1 el custardpoeder
1/4 tl kaneel
plantaardige melk om te bestrijken
2 el gember-sinaasappeljam
Warm de oven voor naar 200 °C.
Bak in 20-25 minuten goudbruine en gaar.
Verwarm de jam in een pannetje en bestrijk met een kwastje de gebakjes.
Het oorspronkelijke recept is van Tante Fanny.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Graag geen anonieme reacties!