Ik kocht peterseliewortel voor een saus bij het Eet lekker Mee diner. Peterseliewortel lijkt op pastinaak, maar is wat zachter van smaak, kruidig en minder zoet. Voordeel is dat hij biologisch gekweekt is.
Het wordt een romige, smaakvolle saus. Lekker bij de stamppot, maar ook prima als pastasaus.
bosje platte peterselie zonder dikke steeltjes
plantaardige kookroom
1el miso
1 tl citroensap
peper en zout
Schil de peterseliewortel en snij in kleine blokjes.
Zet op met koud water en een half bouillonblokje.
Meng 1 el miso met een scheutje kokend water om het los te roeren en voeg dit toe.
Kook dit in zo’n 20 minuten gaar.
Doe de peterselie er de laatste minuut bij.
Bewaar een kopje kookvocht en giet af.
Pureer het mengsel met de staafmixer helemaal glad, voeg om en om een scheutje kookroom en een scheutje kookvocht toe tot gewenste dikte.
Voeg een tl citroensap toe en breng op smaak met peper en zout.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten