Zeven jaar geleden maakt ik al eens paardebloem-honing, van in het wild geplukte paardebloemen. Nu heb ik er meer dan genoeg in eigen tuin en maak ik het weer. Ik had geen biologische citroen in huis maar wel een biologische sinaasappel. Kan ook.
1 vergiet vol paardebloemhoofdjes, ‘s morgens in de zon geplukt (dan staan ze helemaal open)
1 biologische sinaasappel, gewassen en in stukjes gesneden
1 liter water
300 g suiker
Ik snij de groene onderkantjes van de bloem, overgiet ze met een liter heet water, voeg de sinaasappelstukjes toe, roer door, dek af en laat een nacht staan.
De volgende morgen giet ik het door een schone theedoek, goed uitknijpen en op laag vuur zetten. Suiker toevoegen, regelmatig roeren, net tegen de kook brengen en op heel laag vuur laten indikken. Ik maakte het nu niet zo dik als de vorige keer, zodat er wat meer overbleef.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten