Groente erg duur? Dan maar een Stamppotje Rieks Leegtebos. Zo heet het bosje achter ons huis. Onder de laag van bruine blaadjes komen al allerlei mini-plantjes van wilde kruiden tevoorschijn.
De meest gehate kruiden zitten in de lente bomvol vitaminen en mineralen. Precies wat je nodig hebt in het voorjaar!
Zevenblad bevat vitaminen en mineralen, zoals kalium, calcium, magnesium, ijzer, kiezelzuur, vitamine A, C en E. Brandnetel barst ook van de vitaminen en mineralen. Kleefkruid is goed voor je bloed en lymfestelsel.
Daslook bevat veel vitamine C en daarnaast ijzer en andere mineralen. Maar vooral de zachte knoflookgeur maakt Daslook zo geliefd.
Hoe schoner het lichaam, hoe beter het kan functioneren, dus hoe minder kans op lichaamsklachten. Weet wel zeker welke planten je wel en niet kunt eten!
Stamppot van biologische aardappels, wilde kruiden en vegan balletjes met jus!
4 pers.
1.2 kg kruimige aardappels
2 sjalotjes, fijngesnipperd
plantaardige boter
een flinke vergiet vol met Daslookblaadjes, topjes van Brandnetel, een handje jong Kleefkruid en
de jonge blaadjes van Zevenblad, gewassen en gedroogd
1 tl mosterd
peper
scheut plantaardige melk
2 bakjes vegan gehaktballetjes
juspoeder (Maggi jus naturel)
paar walnoten, grofgehakt
Kook de aardappels met zout gaar en stamp fijn met wat kookvocht en plantaardige melk.
Roer de mosterd er door heen.
Stoof de sjalot in een flinke klont plantaardige boter goudbruin
Voeg de fijngehakte brandnetel toe en roerbak kort.
Meng het brandnetelmengsel door de gestampte aardappels. Hak de kruiden fijn en roer ook door de stamppot en breng op smaak met wat peper.
Bak de gehaktballetjes in olijfolie. Maak de jus volgens gebruiksaanwijzing en leg de balletjes in de jus.
Schep de stamppot op een bord, schenk er wat jus over (of maak een kuiltje) en verdeel er de balletjes over. Bestooi met wat gehakte walnoten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten