Cavolo Nero, palmkool, is familie van de boerenkool, maar dan met een verfijndere smaak. Deze kool wordt ook wel Toscaanse kool genoemd en er zijn heerlijke Italiaanse gerechten te vinden.
Bij mijn groente-afhaalpunt Animaheert was deze kool verkrijgbaar en hij zag er mooi uit! Ik maak er vandaag een simpele pasta mee.
70 g zontomaatjes op olie
2 el olie uit het potje
1 rode, milde peper, in stukjes gesneden
1 tl smoked paprika
1/2 el rode wijn
30 g miso
30 g plantaardige boter
1 rood uitje, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 el olijfolie
zwarte peper
300 g penne
ongeveer 250 g schoongemaakte palmkool (nerven verwijderd en in reepjes gesneden)
zout
handje pistachenootjes
1 el edelgist
zout
Pureer met de staafmixer de zontomaatjes met de olie uit het potje, de stukjes rode peper, smoked paprika, wijn en miso tot een glad geheel. Zet aan de kant.
Verhit de boter en laat de gesnipperde ui zachtjes smoren met de knoflook.
Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook, voeg zout toe, en kook de palmkool ongeveer 5 minuten. Voeg de pasta toe, breng weer aan de kook en kook tot de pasta gaar is. Schep een mok kookwater uit de pan en giet de pasta met kool af.
Doe het tomatenmengsel bij de ui en roer door elkaar. Doe de pasta en kool terug in de pan en roer er het tomatenmengsel door met wat kookwater. Warm goed door en maal er wat zwarte peper over. Schep op borden.
Hak de pistachenootjes fijn, meng met edelgist en wat zout en strooi dat over de pasta.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten