Een smaakvol maaltje met veel groente en gelijk voor twee dagen!
scheut olie
1 flinke ui, gesnipperd
1 prei, in halve ringen gesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
stukje gember, geschild en geraspt
1 tl gemalen komijn
2 tl gemalen korianderzaad
zaadjes van 1 kardemompeul
1 tl cayennepeper
1 tl mosterdzaad
2 tl kurkuma
1 tl zout
50 g cashewnoten
1 wortel
2 pastinaak
1 paksoi, stelen en blad gescheiden
halve liter groentebouillon
half blik kokosmelk
ik had nog een restje kikkererwten en ook nog wat shiitake
2 eetl kokosjoghurt
100 g rijst
Verhit de olie en fruit de ui. Voeg prei, knoflook, gember en specerijen toe, roer een paar minuten en voeg dan cashewnoten en wortel, pastinaak en de in stukken gesneden stelen van de paksoi.
Laat enkele minuten smoren en voeg dan de kikkererwten, de bouillon en kokosmelk toe. Laat de korma afgedekt 30 minuten zacht koken. Voeg tot slot het fijngesneden groen van de paksoi (en de gebakken shiitake) toe.
Kook intussen de rijst.
Roer de kokosyoghurt door de korma en serveer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten