100 ml appelciderazijn
30 ml water
50 g suiker
1 tl korianderzaad
1 tl roze peperkorrels
1 tl venkelzaad
snufje gedroogde rode pepervlokken
2 courgettes
1 tl gedroogde dille
bosui, in dunnen ringetjes gesneden
Verwarm azijn, water, suiker en specerijen in een pannetje. Laat 5 minuten trekken en giet door een zeef in
Schaaf de courgettes in flinterdunne plakjes en leg ze in een afsluitbare bewaarbak.
Schenk het vocht door een zeef over de courgette en voeg de gedroogde dille toe.
Sluit af en draai de bak rond zodat het vocht goed verdeeld wordt. Doe dit een paar keer en bewaar na afkoelen tot gebruik in de koelkast.
Serveren:
Laat de courgette uitlekken (bewaar het vocht voor een dressing), en drapeer de courgetteplakjes op een bord.
Strooi er de bosui overheen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten