donderdag 30 maart 2017

Bosbessentaart


Ik ben grote fan van de video's van de Peaceful Cuisine. Zelfs als je niet van plan bent het gerecht te maken, of niet van koken houdt, dan nog is het heerlijk om deze filmpjes te bekijken. Heel rustgevend.

Voor het ELM-diner maakte ik deze Blueberry Cake. Ik heb de hoeveelheden uit het oorspronkelijke recept verdubbeld omdat ik een grote (vierkante) springvorm gebruikte.Blauwe bessen zijn van binnen licht van kleur, diepvries bosbessen van de Natuurwinkel zijn kleiner en wel door en door gekleurd, vandaar de prachtige diepe kleur van deze taart.


Voor de bodem:
60 g amandelen
80 g havermout
60 g kokosolie
60 g dadels

Meng de ingrediënten fijn in een keukenmachine. Leg een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm. Verdeel het mengsel over de bodem en druk aan met een lepel. Bak de bodem 10 minuutjes in een oven op 180 °C.


Voor de vulling:
300 g cashewnoten (geweekt)
300 g bosbessen (Heidelbeeren, diepvries)
260 g suiker
400 ml kokosmelk
400 ml water
3 tl agar-agar
2 el maizena

200 g verse blauwe bessen


Blender de ingrediënten voor de vulling (behalve de verse bessen). Doe het mengsel over in een pan en breng het al roerende aan de kook, op laag vuur, tot het dikker wordt.

Verdeel de verse bessen over de bodem. Giet de vulling er overheen. Laat afkoelen en laat enkele uren opstijven in de koelkast.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten