Hoe leuk mijn werk ook is, het is heerlijk om eens zonder tijdsbesef lekker thuis te fröbelen in eigen tempo.
Dus met een lekker muziekje op een beetje stoffen, stofzuigen, poetsen en opruimen.
Toch vind ik meer plezier in het maken van (alweer) twee pompoenbroden!
Gewoon met wat ik toevallig in huis heb. In dit geval bloem, lijnzaad, boekweitmeel, pompoen en haverzemelen. O,o, wat een lekker brood.
Gewoon met wat ik toevallig in huis heb. In dit geval bloem, lijnzaad, boekweitmeel, pompoen en haverzemelen. O,o, wat een lekker brood.
Verder nog wat kleding van mijn moeder uitgezocht, het is vandaag twee maanden geleden dat zij is gestorven. Nog steeds heel raar, dat je geen moeder meer hebt.
Ik kom haar in mijn huis wel steeds tegen ... in de spulletjes die ik heb meegenomen van haar, kleding, stapels servetten en kaarsen in alle mogelijke kleuren.
In elke kledingzak zat wel een zakdoekje ...
Een deel van deze kleding ging naar het zorgcentrum waar ik werk. Daar is een winkeltje. Van de opbrengst van de verkoop krijgen de bewoners viooltjes in de balkonbakken. Dat had mijn moeder wel erg leuk gevonden denk ik.
Ik zou thuis wel wat gestructureerder willen zijn, ik heb zoveel knipsels van gerechtjes voor Eet Lekker Mee, maar het lukt me steeds maar niet om menu's en data vooruit te plannen. Telkens is het weer op het laatste moment deadline halen en dus een beetje stressen.
Wat zou het een rust geven als dat gewoon allemaal al klaar lag.
Wat zou het een rust geven als dat gewoon allemaal al klaar lag.
Vandaag wel weer heleboel knipsels van leuke recepten in plastic hoesjes en in een ordner opgeborgen. Ook veel recepten die nog geveganiseerd moeten. Voelt wel een beetje gestructureerd, hopelijk vergeet ik ze niet.
Dan aan het eten werken, het wordt vandaag:
Pompoen-aardappelstamppot met zilverui-chutney en speckjes
Voor het pompoenbrood had ik een flespompoen gekocht. Er is nog genoeg over, want in het brood gaat maar 200 gram.
Pompoen-aardappelstamppot met zilverui-chutney en speckjes
Voor het pompoenbrood had ik een flespompoen gekocht. Er is nog genoeg over, want in het brood gaat maar 200 gram.
Van het restant maak ik samen met wat aardappels en olijfolie een puree en dat wordt een stamppotje met raapstelen en speckjes. Prima maaltje voor Mijn Architect, hij was vandaag weer de Harde Werkert bij het uitzendbureau.
Ik had nog een potje zilveruitjes en tussen de knipsels van een allerhande vond ik dit recept:
Chutney van zilveruitjes
1 potje zilveruitjes
4 el ketchup
2 tl kerriepoeder (ik had hele lekkere: Vadouvan van Jonnie Boer)
2 el donkere basterdsuiker
Doe de zilveruitjes met ongeveer de helft van het vocht, ketchup, kerrie en suiker in een pannetje en breng aan de kook. Kook in 5 min. tot een chutney.
Bak ondertussen de speckjes van de vegetarische slager, met een fijngesneden sjalotje en een uitgeperst knoflookteentje.
Voeg kleingesneden raapsteeltjes bij de pompoen-aardappelpuree en schep goed door elkaar.
Serveer het stamppotje met de zilveruitjes-chutney en de gebakken speckjes.
Hoe simpel kan diervriendelijk leven zijn? Kost weinig ... en is vooral heel lekker!
Zo gaat deze vrije maandag voorbij ... en Bryan Ferry zingt ondertussen:
Slow baby, you can take your time
I can hear nothing, windswept is the tide
I'm feeling lonely or a state of mind
Gonna take me high mama, mama take me high ...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten