dinsdag 13 januari 2015

Vegan eten in Berlijn (2)

Na deze enerverende dag gaan we eten bij Vaust in de Pestalozzistrasse, ons ook aangeraden door de Berlin-Vegan groep op facebook. 
Een erg leuk restaurantje waar ze ook hun eigen bier brouwen, al is dat aan ons niet besteedt, wij drinken een lekker wijntje.
Leuk idee ook: gemalen gedroogde paddestoelen met zout en olie als dip voor brood!


Vooraf neem ik Prosecco-Gemüse-Sahne-Creme-Süppchen mit Croutons, Limetten-Espuma und Hirsebällchen.
Op onze vraag wat dat laatse is kregen we het antwoord dat het een soort van Getreide was, dus een graansoort, het duurde even totdat we uiteindelijk bedachten dat het gierst moest zijn. Lekker soepje!

Foto van de website van Vaust
Mijn Architect had Treberbrotsalat mit Apfelwürfeln, Maronen, Champignons, VegiBelle,
dazu Waldbeer-Meerrettich-Joghurt-Dip und Trüffelöl.


We kwamen er hier ook niet helemaal uit, maar Treberbrot schijnt brood te zijn wat gebakken wordt met een restproduct van het bierbrouwen,Treber.
Maronen zijn kastanjes en VegiBelle is een feta-achtige sojakaas. Erg lekker ook!

Als hoofdgerecht koos ik de prima dagschotel, courgette gevuld met sojagehakt, bulgur en paddestoelen met een heerlijke pompoenpuree.



Mijn Architect had als hoofdgerecht Ravioli mit Rote Bete, Tofu & Minze gefüllt in  
Walnuss-Salbei-Butter geschwenkt & Mangold-Blättern.
Foto van de website van Vaust
Erg lekkere ravioli, misschien wat weinig voor hem, maar dat maakt hij weer goed met het toetje ... Dunkler Schokoladenkuchen mit cremiger Ganache!


Ik ging voor de Karamellisierte Pfannkuchen-Röllchen im fruchtigen
Orangen-Birnen-Cranberry-Zimt-Punsch:

Foto van de website van Vaust

Echt een aanrader, word je vrolijk van, dit restaurant met redelijke prijzen, voor als je eens in Berlijn bent!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten