ingredienten (voor zes flinke porties):
200 gr. hazelnoten zonder vlies
750 ml water
8 gedroogde abrikozen (uurtje geweekt), in kleine stukjes gesneden
2 tl anijszaadjes
24 gr. arrowroot
2 tl vanille extract
4 el rijststroop
sojaslagroom
pure hagelslag
4 el rijststroop
sojaslagroom
pure hagelslag
Vul de blender met de hazelnoten, water, anijszaadjes en abrikozenstukjes.
Blend tot de hazelnoten helemaal fijngehakt zijn tot een romig, glad mengsel.
Schenk in een steelpannetje en voeg vanille-extract en rijststroop toe, zet op het vuur en breng het net niet aan de kook.
Roer de arrowroot met een beetje water in een kopje tot een papje en voeg dit toe aan het mengsel onder voortdurend roeren, tot gewenste dikte.
Schenk in coupes en laat afkoelen. Serveer met sojaslagroom en wat pure hagelslag.
Inspiratie: Kyra’s Kitchen en Proeven met liefde, zij noemen het notenyoghurt en laten het uitlekken door kaasdoek.
Toen het mengsel uit m'n blender kwam, vond ik het zo al lekker genoeg, ik vond het niet meer nodig om te zeven. Terwijl ik het al roerende verwarmde vond ik het meer vla-achtig dan yoghurt, vandaar ...
In ieder geval een heerlijk toetje!
Toen het mengsel uit m'n blender kwam, vond ik het zo al lekker genoeg, ik vond het niet meer nodig om te zeven. Terwijl ik het al roerende verwarmde vond ik het meer vla-achtig dan yoghurt, vandaar ...
In ieder geval een heerlijk toetje!
Ziet dit er eventjes verrukkelijk uit.
BeantwoordenVerwijderenOm zo bij je aan te schuiven.
Ik wens je een fijn paasweekend
Groetjes Ans
Jij ook een fijn weekend Ans!
VerwijderenDat lijkt me echt heerlijk en ik heb nog een heleboel hazelnoten en ook abrikozen maar helaas geen arrowroot en rijststroop in voorraad, misschien kan ik er een variant op maken.
BeantwoordenVerwijderenEen heel fijn paasweekend,
Janneke
Het kan vast ook wel met een ander zoetmiddel en bindmiddel, maizena o.i.d.
VerwijderenFijn weekend!
Wooo! Dat ziet er lekker uit! Dat ga ik zeker een keer maken :)
BeantwoordenVerwijderen