woensdag 3 december 2014

Knolselderijsoep


Mijn knolselderijsoep was maar half zo gek als het oorspronkelijke recept van de Knolgekke knolselderijsoep van Marco voor de Kleinste Soepfabriek
Ik gebruikte geen rettich (kon ik niet aankomen), geen zoetzuur (geen idee wat dat is) en geen witte chocola (niet vegan), maar desondanks was het een heerlijke, aparte soep.

2 knolselderijknollen
2 sjalotjes
stukje Spaanse peper
2 st. citroengras
2 teentjes knoflook
2 theelepel venkelzaad
400 ml kokosmelk
1,2 l groentebouillon
sap van halve citroen
100 ml cashewnotenroom, de helft wit, de andere helft groen met peterselie voor de garnering

100 gr bundelzwammen

Sjalot, knoflook, spaanse peper en citroengras heel fijnsnijden, in wat olie kort aanbakken, knolselderij in blokjes snijden en deze met het venkelzaad toevoegen en kort meebakken.
Groentebouillon en kokosmelk erbij schenken, aan de kook brengen en zacht laten koken tot knolselderij gaar is.
Pureren en eventueel zeven, citroensap en cashewroom er doorheen roeren.


De bundelzwammen kort in hete olie bakken. De soep in borden of kommen schenken, de bundelzwammen erop leggen en de peterseliecoulis er in een cirkel omheen lepelen.



Dit soepje gaat geserveerd worden bij de 25ste ELM, het cruelty free kerstdiner.
Hoewel de Kleinste Soepfabriek niet vegan is, is het een bron van inspiratie, waarvoor dank!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten