Het menu van deze avond was:
Wintergroenten uit de oven met skordalia
‘pollo tonato’ |
lime-‘cheese’ cake |
Gisteren had ik het uitgeprobeerd … groenten roosteren in de oven en dat ging goed … het is ook erg makkelijk, mits je het goed in de gaten houdt … in een onbewaakt ogenblik kunnen je groenten zomaar zwart geblakerd zijn … een horrorscenario, krijg je gasten … is je hoofdgerecht verbrand! M'n hart sloeg even over, ik was gelukkig net op tijd!
Door de consternatie vergeten foto's te maken van het eindresultaat.
Wel van de nog onbewerkte groenten:
Ik had drie soorten aardappels: gewone, zoete en paarse truffelaardappels, drie soorten wortels: paarse, gele en oranje en twee soorten biet, rode en gele.
Daarbij rode ui, takjes tijm en rozemarijn, lekker veel knoflookteentjes, alles met olijfolie op de bakplaat schikken en regelmatig omscheppen. Ik vond het gerecht een echt winterse uitstraling hebben met al die aardse knollen en wortels.
Met drie leuke gasten was het een erg gezellige, boeiende avond, met verrassende conversaties!
De ELMeD-gift van deze avond gaat naar het Koeienrusthuis van de Stichting De Leemweg in Friesland.
Die groentenovenschotel lijkt me erg lekker (de rest ook trouwens!) Moet de groente voorgekookt worden? Hoe heet zet je de oven?
BeantwoordenVerwijderenThea, ik heb de groente niet voorgekookt, alles in ongeveer gelijke stukken gesneden en de oven op 200° C, in het midden van de oven … wel goed in de gaten houden, eventueel iets minder heet.
VerwijderenBedankt, ik ga het uitproberen.
BeantwoordenVerwijderenHet was heerlijk! Ik heb er wat blokjes knolselderij door gedaan. De oven op 180° gezet, en op het laatst nog even wat heter, ging prima.
BeantwoordenVerwijderen