Een dinertje voor lieve vrienden A & H. Zij waren als authentieke ‘carnivoren’ verrast met het grotendeels veganistisch menu.
Ik had één gang met vis en tot slot nog wat kaas toe geserveerd.
De vegetarische spekjes bij de stamppot werden in eerste instantie voor echt aangezien!
Gewoon verteld dat wij nu voornamelijk zo eten, hoe ik de gerechten gemaakt heb … niet uitweiden over dierenleed, een top-avond!
Dit was het menu:
- Start met een glaasje Prosecco met Vlierbloesemsiroop en een amuse van Kikkererwtspread
- Frisse Wortel-Mango soep
- Gele Biet met gerookte Forel en Knoflook-kruidenveganaise
- Stamppotje Zuurkool met Kerriesaus, Ananas en V-speckjes
- Rozebottel Pannacotta met Vlierbloesemgelei
- Twee soorten Geitenkaas, belegen en met daslook en Smokey garlic Cheddar cheese (een heerlijk vegetarisch kaasje van de Isle of Arran meegebracht door onze buurman)
Bij de kaas dronken we een glaasje van het door hen meegebrachte cadeau:
Sandeman Royal Ambrosante Old Solera Pedro Ximenez Sherry 20 years old,
wow, wat een ongelofelijk lekker, stroperig, diepbruin … bijna zwart, hemels zoet vocht!
Frisse Wortel-Mangosoep |
Gele Biet met gerookte Forel |
Stamppotje Zuurkool
|
Rozebottel Pannacotta
|
Klinkt heerlijk en ziet er niet alleen lekker, maar ook prachtig uit!
BeantwoordenVerwijderenDankjewel Jolanda!
BeantwoordenVerwijderenIk kan me voorstellen dat jullie allemaal gesmuld hebben! Je hebt er echt iets lekkers van gemaakt!
BeantwoordenVerwijderenEcht ingewikkeld was het niet. Dankje Spaarmoeder!
Verwijderen