donderdag 7 november 2013

Kikkererwten ‘tonijn’ salade

Een absolute topper, dit gerecht van de Vegan Challenge site! Door de nori krijgt het iets ‘vian de zee’ .


200 gram kikkererwten
1 norivel
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels veganaise
1 theelepel mosterd
sap van 1 citroen
1 eetlepel kappertjes
1 teentje knoflook
bieslook

zout en cayennepeper naar smaak


Doe de kikkererwten in een kom en prak ze met de aardappelstamper (of een vork) plat. Ze hoeven niet helemaal fijn, het is het lekkerst als er nog een bite aan zit. Knip het norivel klein (ik maalde het in de koffiemolen tot poeder) en roer door de kikkererwten. Roer olijfolie, veganaise, mosterd en citroensap erdoor.

Voeg de kappertjes, de uitgeperste knoflook toe aan het kikkererwtenmengsel. Breng op smaak met bieslook, zout en cayennepeper.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten