donderdag 29 augustus 2013

Vogelnestje (ei in vegetarisch gehackt)


Ik vond het altijd leuk om ei in gehakt te maken. Omdat ik geen varken en koe meer wil eten ga ik het eens maken van het vegetarische gehackt van de Vegetarische Slager.
Het recept is hetzelfde als deze met vlees.
Ik had één pakje gehackt in huis, dat is te weinig om twee vogelnestjes van te maken, de eieren worden dan niet goed bedekt, dus maakte ik er een grote bal van met 1 ei erin.

250 g rauw Gehackt
1 gekookt ei, gepeld
1 rauw ei
kruiden, fijngesneden knoflookteentje, peper en zout
olijfolie

Meng kruiden naar eigen smaak en het rauwe ei door het gehackt. 
Vorm een bal, stop het gekookte ei erin en vouw het gehackt er om heen. Strijk met vochtige handen de naadjes dicht.
Verhit wat olijfolie, braad de bal rondom bruin, doe hem in een ovenschaaltje en bak hem nog een kwartiertje in de oven op 180 °C.

Deze smaakt eigenlijk veel beter dan van dierlijk gehakt, en ruikt ook beter.
We aten er snijboontjes bij, een tomatensaus gemaakt van de eigen geteelde tomaten en een gepofte aardappel.



3 opmerkingen:

  1. Je etensbordje ziet er bijzonder smakelijk uit.
    En die tomaatjes kunnen niet beter, en dat op je terras! Weet je welke soort het is?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee Zem, dat weet ik helaas niet. Ik kocht in mei twee plantjes met de naam ‘trostomaten’ ...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mijn moeder doet de vogelnestjes altijd in de frietpot. Daarom heb ik ze zelf nog nooit gemaakt. Wat een goed idee om het in pan en oven te doen.

    BeantwoordenVerwijderen