Een overheerlijke spread die ik als lunch at met lijnzaadcrackers.
Ingrediënten:
1 komkommer
citroen of limoen, uitgeperst
130 g ongezouten cashew noten (eventueel kort geweekt in water)
1 el notenolie
zout
peper
wat verse kruiden (oregano, peterselie, dille)
zout
peper
wat verse kruiden (oregano, peterselie, dille)
De komkommer raspen in een vergiet en het vocht eruit drukken of met een gewicht erop uit laten lekken.
(Komkommervocht niet weggooien, maar gemengd met ander sap lekker opdrinken).
De helft van de uitgelekte komkommer in een hoge kom doe, met de cashewnoten, de olie, de kruiden en zout en peper naar smaak, met de staafmixer tot een smeuïge massa mixen.
Tot slot de andere helft geraspte komkommer erdoor scheppen.
Dit recept komt van EVA-TV, een Vlaamse organisatie die zich inzet om zoveel mogelijk mensen te verleiden om meer plantaardig te eten, o.a. met de campagne Donderdag Veggiedag.
Hier vind je de info over het project Fris&Fruitig.
lekker! die ga ik maken, maar dan met walnoten. bedankt voor het recept!
BeantwoordenVerwijderenMet walnoten ... zal ook lekker zijn!
VerwijderenJe hebt het er maar druk mee,met al het eten.
BeantwoordenVerwijderenMaar ook dit ziet er zeer smakelijk uit.
Fijn weekend
Groetjes Ans
Valt wel mee hoor Ans, jij ook een fijn weekend!
BeantwoordenVerwijderen