Nog maar vier dagen te gaan! Drie weken Fris&Fruitig is voor mij zo makkelijk gebleken dat ik nu erg bezig ben met overwegingen wat ik hierna ga eten en wat waarom wel of waarom niet. Ik kom er nog op terug.
Lunch: zadencrackers met tahin, banaan en granaatappelpitjes.
Eind van de middag, een lekker rustpuntje, notenballetjes en specerijenthee.
Avondmaal:
Courgetti met champignonsaus
Een saus maken volgens het F&F-principe is nog wel een uitdaging. Normaal zou ik lekker ui, prei en knoflook en bouillonblokje gebruiken, maar dat kan nu niet.
Experimenteren maar ...
250 g champignons
olijfolie
2 eetlepels volkoren speltmeel
1 volle eetl. kokosolie
sojamelk
peper, zout, korianderpoeder, komijnpoeder
25 g amandelen, tot meel gemalen
1 courgette
1 blik zwarte ogenbonen
1 eetl macadamianoten, tot poeder fijngemalen
1 theel. paprikapoeder, pittig
1 theel. zout
Bak de champignons in de olijfolie.
Smelt de kokosolie in een steelpan en voeg het speltmeel toe, goed roeren en zachtjes laten garen.
Sojamelk en de gemalen amandelen toevoegen, zoveel tot de saus de juiste dikte heeft.
Peper, zout en specerijen toevoegen, steeds even proeven tot het naar je zin in. Voeg de gebakken champignons aan de saus toe.
Meng de gemalen macadamianoten met wat zout en paprikapoeder.
Zwarte ogenbonen afspoelen en verwarmen in klein laagje heet water.
De courgette met de Spirelli tot spaghetti draaien, in vergiet overgieten met kokend water en uit laten lekken.
Schep de courgettespaghetti op een bord, schep er de bonen en de saus over en bestrooi met het macadamamengel.
Ondanks het gemis aan ui e.d. is het toch weer gelukt een smaakvolle maaltijd te bereiden.
Hier vind je de info over het project Fris&Fruitig.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten