1 rijpe avocado, fijngeprakt
1 el limoensap
1 stukje rode peper, fijngesneden
snufje zeezout
twee el granaatappelpitjes
twee el mango in kleine blokjes
Roer alles door elkaar met de helft van de granaatappel en mango, en leg de rest er bovenop.
Samen met een smoothie van rijpe banaan, sinaasappel- en appelsap een heerlijke F&F-lunch.
Een medefruiter had op deze site de geweldige tip gevonden om een kookring te gebruiken bij het maken van de crackers. Ik dacht, hee zo'n ding heb ik nog ergens.
Nu worden het dus mooie ronde crackers.
Nu worden het dus mooie ronde crackers.
Ik maakte ze zo:
2 eetlepels gebroken lijnzaad laten weken in wat water. Een uurtje laten staan.
oven voorverwarmen op 180°C
50 g haverzemelen
zonnebloempitten, sesamzaadjes en gehakte pompoenpitten, ong. een eetlepel van elk
1 tl rode peperbesjes, fijngemalen
wat zeezout
100 ml water
Meng alles doorelkaar tot een stevig deeg en smeer uit op een bakplaat met bakpapier, in de kookring. Maak glad met een theelepeltje.
20 min. in de oven, dan voorzichtig lossteken en omgedraaid op het rooster leggen. Nog ongeveer 5 minuten met de ovendeur op een kier. Dan zijn ze perfect knapperig!
Op onderstaande video van Jean Beddington (leuke vrouw, trouwens), vond ik een goede manier op de granaatappelpitjes uit de schil te krijgen, zonder geklieder en gepulk. Ik heb die granaatappel flink op z'n falie gegeven!
Hier vind je de info over het project Fris&Fruitig.
Smakelijk eten Angelika.
BeantwoordenVerwijderenEn je blogje hieronder :
Leuke foto van je met het varken
in de sneeuw.
Groetjes Ans