donderdag 30 juni 2016

Slapen in een Duitse Pipowagen (3)

Vanmorgen regent het, we blijven lekker lang in bed, beetje op de computer, beetje facebook. Tegen elven is het droog en kunnen we buiten ontbijten.Vanmiddag ga ik met Caroline door haar tuin om allerlei eetbare kruiden en wilde planten te plukken. We gaan samen een wilde maaltijd maken. Dit is echt genieten!
We zien een bijzonder vlindertje, het is een Groot Dikkopje.
Wat groeit er toch veel eetbaars in een natuurlijke tuin, wat een rijkdom aan vitamientjes en andere waardevolle nutriënten.We maken een heerlijke soep van brandnetel, weegbree en teunisbloemblad, gebonden met een bechamel van Wilmersburger.Een ongelooflijk fantastische salade ... echt een Quer durch den Garten Salat. Wat er allemaal in zat?

Brandnetelbloemen, zuringbloem en -blad, hondsdraf, weegbreeblad, zevenblad en -bloem, bloemknoppen van de teunisbloem, meldetopjes, perzikkruid, majoraanblad en -bloem, pimpernel, hemelsleutelblad, klaproosbloem, kaasjeskruidbloem, goudsbloem, viooltjes, oostindische kers, smeerwortelbloempjes. Deze sla is zo kruidig, daar hoeft alleen een drupje olie en wat citroensap over.Hemelsleutelblad is nieuw voor mij, wat lekker zeg. En de zaadkegeltjes van de weegbree, kort gebakken en met wat zout is een geweldige snack. Wat een ontdekking!

Daarbij had Caroline nog een stamppotje van aardappels met brandnetel en heerlijke mungbonenburgertjes gemaakt, ook weer met wilde kruiden zoals majoraan en hondsdraf.Wat een feestmaal!1 opmerking:

  1. Hetis volop genieten begrijp ik. Wat ook een mooie maaltijd heb je weer bij elkaar gescharreld, ziet er heerlijk uit.
    Natuurkieker Coby

    BeantwoordenVerwijderen