dinsdag 15 maart 2016

Quiche met gezaagde zee-eik wier


De zeewierexcursie van afgelopen zondag geeft veel inspiratie. De eerste gedroogde wakame is klaar, knisperend droog. Dat blijft wel een tijdje goed in een potje.
Er hangen al weer nieuwe stukken. Als u zich afvraagt waarom in de slaapkamer? Die wordt niet verwarmd en goed geventileerd. De appelschillen voor de thee doe ik daar ook altijd.Voor nu heb ik de gezaagde zee-eik uitgezocht. Als experimentje, met wat ik verder in huis heb, ga ik een quiche maken:Voor de bodem:
5 plakjes bladerdeeg (Tante Fanny)

30 g macademianoten, fijngemalen
30 g panko paneermeel
30 g edelgist

Voor de vulling:
1 pakje tofu naturel (250 g)
1/2 tl kurkuma
1 tl knoflookpoeder
50 g edelgist
snufje peper en zout
1 tl worcester sauce (biona)
sap van een halve citroen
papje van 50 g maizena en 50 ml sojamelk

2 sjalotjes, fijngehakt 
olijfolie
40 g gezaagde zee-eik, kleingesneden

Bekleed een taartvorm met de plakjes bladerdeeg, laat wat van het deeg over de rand hangen en prik met een vork gaatjes in het deeg. Zet in de koelkast.
Smoor de sjalotjes in de olie tot ze zacht en lichtgekleurd zijn. Zet apart.Doe alle ingrediënten voor de vulling, behalve sjalot en zeewier, in de keukenmachine en pureer tot een glad mengsel.
Spatel er dan de sjalot en het zeewier door.Neem de taartvorm met bladerdeeg uit de koelkast en verdeel een laagje macademiamengsel op de bodem. Schep daar de vulling op. Sla de randjes bladerdeeg terug over de vulling heen.Bak ong. 50 min. in een voorverwarmde oven van 190 °C tot hij gaar is.
Laat een klein kwartiertje afkoelen en snij in punten. Strooi er wat Salade du Pêcheur over.Wij vonden hem goed!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten