De zeewierexcursie van afgelopen zondag geeft veel inspiratie. De eerste gedroogde wakame is klaar, knisperend droog. Dat blijft wel een tijdje goed in een potje.
Er hangen al weer nieuwe stukken. Als u zich afvraagt waarom in de slaapkamer? Die wordt niet verwarmd en goed geventileerd. De appelschillen voor de thee doe ik daar ook altijd.
Voor nu heb ik de gezaagde zee-eik uitgezocht. Als experimentje, met wat ik verder in huis heb, ga ik een quiche maken:
Voor de bodem:
5 plakjes bladerdeeg (Tante Fanny)
30 g macademianoten, fijngemalen
30 g panko paneermeel
30 g edelgist
1 pakje tofu naturel (250 g)
1/2 tl kurkuma
1 tl knoflookpoeder
50 g edelgist
snufje peper en zout
1 tl worcester sauce (biona)
sap van een halve citroen
papje van 50 g maizena en 50 ml sojamelk
2 sjalotjes, fijngehakt
olijfolie
40 g gezaagde zee-eik, kleingesneden
Bekleed een taartvorm met de plakjes bladerdeeg, laat wat van het deeg over de rand hangen en prik met een vork gaatjes in het deeg. Zet in de koelkast.
Smoor de sjalotjes in de olie tot ze zacht en lichtgekleurd zijn. Zet apart.
Doe alle ingrediënten voor de vulling, behalve sjalot en zeewier, in de keukenmachine en pureer tot een glad mengsel.
Spatel er dan de sjalot en het zeewier door.
Bak ong. 50 min. in een voorverwarmde oven van 190 °C tot hij gaar is.
Laat een klein kwartiertje afkoelen en snij in punten. Strooi er wat Salade du Pêcheur over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten