Ik heb bijvoorbeeld ooit een pot macapoeder gekocht, omdat tie afgeprijsd was. Op de vegan kerstmarkt kocht ik een flesje sacha-inchi olie, voor de helft van de prijs. Dit flesje loopt tegen de uiterste houdbaarheidsdatum en wordt dus nu dagelijks gebruikt. Sacha-inchi is een prijzige olie, met een heel lekkere smaak.
Hoewel ik meestal zelf de combinaties verzin, heb ik ook een heel leuk boek met bijzondere receptjes:
Een weekje voorbeelden van onze ontbijtjes;
Banaan, sinaasappel, druiven, kiwi, peterselie, rucola, groene kool, macapoeder, cacao nibbles, hennepzaad:
Banaan, sinaasappel, kiwi, wortel, bleekselderij, venkelblad, gember, macapoeder, sacha inchi olie en hennepzaadjes:
Sinaasappel, peer, kiwi, wortel, bleekselderij, avocado, litchies, macapoeder, sacha inchi olie en hennepzaadjes:
Een hele dikke, te eten met een lepel: avocado, banaan, peer, kiwi, bleekselderij, maca, sacha inchi:
Appel, wortel, paprika, pruim, tomaat, biet, blauwe bes, gemalen gedroogde rozebottel, maca, sacha-inchi. Kleurtje hè?
Boerenkool, banaan, wortel, blauwe bes, paprika, sacha-inchi, chlorella:
Smoothie uit het boekje: dadels, boerenkool, paprika, tomaat:
Sinaasappel, wortel, banaan, gember, maca, sacha-inchi, hennepzaadjes:
Het is te zien dat ik dol ben op banaan en avocado, dat gaat bijna in alle smoothies. Het maakt het echt smooth.
Met elke ochtend twee flinke glazen voel ik me superfit en red ik het tot de lunch zonder trek in allerlei rommel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten