zaterdag 14 februari 2015

Rode linzen pannekoekjes

Maak met dit supersimpele beslag van geweekte rode linzen aparte kleine pannekoekjes.


100 ml rode linzen (in maatbeker)
een stukje rode paprika (of andere groente naar wens)
olijfolie
zout en peper
komijn- en paprikapoeder


Linzen een paar uur weken in water, afgieten en afspoelen.
Schoon water toevoegen tot ze net onder staan en samen met een tl zout, peper, komijnpoeder en paprikapoeder met staafmixer pureren.
Rode paprika piepklein snijden en door het beslag roeren
Meng 1 eetl olijfolie door het beslag, dan is er minder olie nodig bij het bakken. 

Verhit in een koekepan wat olijfolie, schep met een eetlepel hoopjes beslag in de pan, als ze iets vast zijn omdraaien en licht aandrukken, regelmatig keren, niet te hoog vuur, tot ze goudbruin zijn. Bak alle pannekoekjes in gedeeltes tot het beslag op is. Leg ze op een bord met keukenpapier.
Ook koud zijn ze lekker!


Dit recept vond ik op de Duitse site Koch's Vegan.


3 opmerkingen:

  1. Maar hoeven de linzen, na het weken en afspoelen, dan niet gekookt te worden, Angelika?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, dat moet juist niet volgens dit recept, dan functioneert het niet geeft de kok als antwoord bij dezelfde vraag.
      Dan worden het meer linzenburgers denk ik.

      Verwijderen
  2. Want een interessant recept. Ben heel benieuwd hoe het smaakt. Dat wordt uitproberen!

    Liefs,
    Kim / alleenpuur.nl

    BeantwoordenVerwijderen