vrijdag 20 juni 2014

Bonensalade


Vroeger maakte ik regelmatig een salade van sperziebonen, tomaten, olijven en fetablokjes.
Nu maak ik hem zonder de feta en is het nog steeds een lekkere salade.
Op de site van Vegetus vond ik echter een tip om er witte bonen in te doen, niet dat het op feta lijkt, maar het geeft net even een andere bite. Het voegt zeker iets toe aan deze salade. Ik liet me inspireren door haar recept.

1 blik cannelline bonen (afgegoten en afgespoeld),
omscheppen met een scheut olijfolie, wat balsamicoazijn, een eetl. gedroogde kruiden (provencaals of italiaans). Een paar uur laten intrekken. Ik liet ze een nacht in de koelkast.
Voeg er de volgende dag bij:
3 ons gekookte sperziebonen
1 sjalot, gesnipperd
4 pruimtomaten, zaad verwijderd, in stukjes gesneden
zwarte olijven (neem de ‘gerimpelde’, die zijn niet gekleurd)
1 knoflookteentje, fijngesneden
peper en zout

wat geroosterde pompoen- en pijnboompitjes
basilicum

Meng alles door elkaar en strooi er de pitjes over en garneer met de basilicum.


1 opmerking: