zondag 20 november 2011

Pompoen-appeljam



Bij de eerste hap denk je ... wat is dit ... abrikoos?
Nee, iets anders, lekker, apart. Iedereen die m’n jam proefde was aangenaam verrast.

1300 gram pompoen, (schoon gewicht), geschild en kleingesneden
700 gram appel, geschild en in stukjes
1 theelepel kaneel
1 theelepel gemberpoeder
2 zakjes Marmello nr. 2
500 gram suiker
sap van een halve citroen
1 theelepel vanille-extract


Doe een bodempje water in een grote pan en voeg de pompoen- en appelstukjes toe. Kaneel en gemberpoeder toevoegen.
Breng aan de kook en laat het zachtjes koken tot ‘appelmoes’dikte. Let op aanbranden, eventueel water toevoegen.

Fijner maken met staafmixer.
Meng de suiker met de Marmello en voeg dit langzaam toe. Weer al roerende aan de kook brengen. Citroensap en vanille-extract toevoegen. Flink laten borrelen. Druppeltest op koud schoteltje.
Potjes vullen en 10 min. op kop zetten.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen