dinsdag 8 oktober 2019

Knakwortel


Wat een prachtige bedrijven zitten er toch in onze buurt! Naast Landgoud hebben we nu ook de Horaholm ontdekt. Deze viel ons al op als we daar op de fiets langsreden, door die prachtige schuur ... zie je wel dat je best een mooi ontwerp van zo'n schuur kunt maken!
In het stalletje vonden we aardappels. Zulke heerlijke, bioloische aardappels, zoals ze horen, een groot verschil met wat je in de supermarkt koopt en voor een fijne prijs: vier kilo voor vijf euro!



Bij de Horaholm telen ze biologisch, gaan respectvol met de grond om, gebruiken groenbemesters en doen aan natuurbeheer. Van zulke boeren hou ik!

Omdat de vastkokers op waren nam ik de kruimige en besloot voor vanavond een stamppotje te maken.
In de doos van overgebleven groente van gisteren zaten nog 5 witlof stronkjes, dus wordt het stamppot witlof.

Bij ah kwam ik een nieuw plantaardig product tegen: Knakwortel. Nieuwsgierig geworden kocht ik het.
Het is een wortel, gemarineerd in gerookte kruiden en specerijen en heeft een beetje een rookworst uitstraling.

Zo maakte ik onze maaltijd:

750 g biologische kruimige aardappels
1 uitje, gesnipperd
5 stronkjes witlof
olijfolie
half bosje bieslook, fijngesneden
1 tl Groninger mosterd
sojaroom (Alpro Cuisine)
peper en zout naar smaak
snufje nootmuskaat

Schil de aardappels en kook gaar.

Verhit wat olijfolie in een koekepan en bak het uitje glazig. Snij de witlof in smalle reepjes en voeg toe bij de ui, roerbak ong. drie minuten.

Stamp de aardappels fijn met de mosterd. Voeg zoveel sojaroom toe tot een smeuïge puree. Roer er de bieslook en de witlof door.
Wat nootmuskaat, peper en zout naar smaak toevoegen.

Ik had nog een potje Paprikachutney van de Eemstuin, dat paste er goed bij.
Plus dus die knakwortel, smaakt prima!