donderdag 5 december 2013

Limoen ‘cheese’ cake


Een taart van de zeer inspirerende site Vegetus. Als je met vragen over vegan en producten zit, vind je bij haar meestal het antwoord.

Deze heerlijke romige taart, veel minder zwaar op de maag liggend dan traditionele cheesecakes met roomkaas en eieren, is niet moeilijk te maken.
Wel veel handelingen, maar gewoon stap voor stap het recept volgen. In haar recept werden frambozen gebruikt, ik had nog een doosje zomerfruit in de diepvries, gaat ook prima.

Het enige lastige vind ik altijd het gebruik van koppen en eetlepels voor hoeveelheden. Ik ben meer van precies meten. Ik heb speciaal zo'n setje cupmaten gekocht maar dan nog … 2/3 kop suiker blijft voor mij gokken.
Vegetus geeft wel aan: 1 kop = 240 ml = een flinke koffiemok, maar hoeveel is 2/3 kop suiker bijvoorbeeld, 360 ml is niet hetzelfde als 360 gram toch? Zucht, ik moet toegeven dat rekenen nooit een sterke kant van me was ...Ik zou liever gewoon afwegen, maar omdat het niet in grammen staat … komt het misschien ook niet zo nauw denk ik dan maar.
Dan alleen maar complimenten ... van niet-vegans!Ik denk dat dit het nagerecht wordt bij een volgende ‘Eet Lekker Mee’.