woensdag 3 december 2014

Witlofsalade met appel

Een leuk boekje gevonden in een boekoutlet in Groningen, voor twee euro.
Veel recepten zijn gemakkelijk te veganiseren.



Dit gerecht is een heel fris en licht voorafje. In het originele recept werd crème fraîche gebruikt, dat heb ik vervangen door cashewroom en ik heb er gedroogde cranberries aan toegevoegd.


Voor 8 personen

5 witlofstronkjes
1 groene appel
2 stengels bleekselderij
2 eetl gehakte bieslook
2 eetl tuinkers
100 g gedroogde cranberries
1 eetl citroensap
1 eetl notenolie
peper en zout


Haal per persoon drie mooie blaadjes los van de witlof en snij de rest ragfijn. 
Snij de bleekselderij en de appel in piepkleine blokjes. Meng in een schaal samen met de andere ingrediënten.



Vul de blaadjes witlof met de salade en schep er wat cashewroom naast.


Voor het kerstdiner gebruikte ik roodlof met groene cashewroom, dat zag er prachtig uit:










Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen