vrijdag 12 april 2013

Gerald


I know a mouse, and he hasn't got a house.
I don't know why. I call him Gerald.
He's getting rather old, but he's a good mouse. 

Pinkfloyd

Onze buren, een paar jaar geleden (waren wat burgerlijk, o sorry, zijn wij ook hoor), weinig contact, maar opeens vertelden ze ons over het balkonhek heen … weten jullie dat er muizen op jullie dakterras lopen, waarop ik antwoordde … ja, dat zijn onze huisdieren!
 — Daar moet je iets aan doen hoor …
Ik haalde m'n schouders op … waarom?

Ach, we wonen hier al 23 jaar en we hebben al 23 jaar muizen … eerst door de stroopwafelbakker schuin onder ons, die muizengif strooide … en de muisjes kwamen bij ons boven om te sterven … zielig vonden we het.


Toen de stroopwafelbakker ermee stopte kwam er een Turkse bakker, en ook zijn voorraad meel trekt muizen aan. De muizen op ons dakterras deelden de zonnepitjes met de kool- en pimpelmezen … we vonden het best zolang ze niet IN huis kwamen.
Het extreme koude voorjaar deed ze mogelijk toch besluiten om binnen te komen … we hoorden gekrabbel tussen de gipsplaten en leerden wat hun route door de huiskamer was.

Een beetje jaloers was ik op Dirk Moerbeek in het Noorden, zijn hoesmoes liet zich zomaar op de foto zetten …  in de boekenkast of op z'n sok ...

Grunneger hoesmoes van Dirk Moerbeek
bij onze Gerald lukt dat nooit. Ik heb alleen deze foto bij de pinda's:


Maar vanmiddag betrapte ik Gerald weer op het dakterras, fototoestel in de buurt, wel door het raam … en ja ik had 'm op de foto! We weten niet hoeveel muizen we hebben, maar we hebben het altijd over Gerald...Wat zien ze er toch lief uit. Ik heb nooit begrepen dat iemand daar bang voor kan zijn, ik meen het … hoe kun je nou panisch worden van zoiets schattigs? Je kunt wel schrikken van hun plotsklapse snelheid, maar wat kunnen ze je verder doen? Ik zou ze wel een kusje willen geven!
Ongelofelijk lief vind ik ze en zal ze nooit iets aandoen d.m.v. muizenval of gif en dergelijke.

Vaak hoor ik, pas maar op …  ze knagen je kabels door, maar in al die 23 jaar heb ik daar nog niets van gemerkt. Het enige wat ze ooit gesloopt hebben is de rubberen tochtstrip onder de huiskamerdeur, anders konden ze er niet onderdoor.

Mus, mees en muis, ze zijn me allemaal even lief!

4 opmerkingen:

 1. Aah lief! <3 Snap de hysterie ook niet.
  Wij hadden vroeger floris de fruitvlieg. mijn broertje was helemaal down toen we waren verhuisd maar toen mijn moeder floris aanwees die als vanouds boven de fruitschaal hing te vervelen, vond ie het al een stuk minder erg.

  Ik heb engelwortelzaden besteld. En ontvangen :)
  Kan ik je een plezier doen met wat zaden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lief van je Valhalla, lijkt me geweldig die engelwortelzaden ... maar helaas willen ze niet echt in een pot op het dakterras ... ik zal denk ik toch moeten wachten tot ik een echte tuin heb

   Verwijderen
  2. Nou dan zaai ik ze hier en dan ga ik voor je hopen dat je heel gauw een eigen echte tuin hebt :)

   Verwijderen
 2. Ja lief hè.
  Ik pak ze ook rustig op,als ik de kans krijg of red ze van mijn katten.
  Die koppies zijn inderdaad zo schattig.
  Je foto's zijn goed gelukt.
  Bravo.

  Fijn weekend
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen