dinsdag 8 januari 2013

Fris en Fruitig dag 7, ‘Courgetti Bolognese’



De eerste week is al weer voorbij. Het valt allemaal reuze mee.
Deze morgen een ontbijtsapje van grapefruit, sinaasappel, appel, kiwi, komkommer en citroen, en genoeg om een beker mee te nemen. Een appel, twee mandarijntjes, een bakje met komkommerstukjes en tomaat, een bakje met noten en rozijnen.
Dinsdag is een drukke dag en geen tijd om te eten, op drie verschillende adressen aan het werk. Alle hapjes in het fietsmandje voorop en onderweg eten. Gaat prima, het is zacht weer en ik fiets rustig.
Ik verheug me al op vanavond, dan ga ik lekker koken! Alles is in huis, dus boodschappen doen is niet nodig.

‘Courgetti Bolognese’
voor  2 personen

1 courgette (ik had deze keer een lichtgroene van de marokkaanse winkel)
250 g champignons
1/2 rood pepertje, kleingesneden
1/2 rode paprika in stukjes
200 g tofu
1 pak Passata di pomodoro (euroshopper), ong. driekwart gebruikt
papikapoeder pikant, korianderpoeder, cayennepeper, zout
sojasaus (kikkoman)
olijfolie
paar olijven
handje macadamianoten (i.p.v. geraspte kaas)

De macadamianoten tot poeder malen, zout en paprikapoeder toevoegen, goed mengen.
De courgette in de Spirelli tot spaghetti draaien, in vergiet apart zetten.


De tofu fijnmalen en vermengen met 1 à 2 eetlepels sojasaus en de specerijen.
De champignons bakken in hete olie, paprikastukjes en rode peper toevoegen, dan de gemalen tofu even meebakken, proeven en naar smaak zout en specerijen toevoegen.
Proef en voeg toe tot het lekker smaakt. De passata erbij doen, en zachtjes laten pruttelen.
Op het laatst een paar olijven toevoegen.

De courgette slierten overgieten met kokend water, goed uit laten lekken en op bord doen.
De saus er royaal overscheppen en de gemalen macadamia er over strooien.
Geweldig lekker, niks dierlijks, dus helemaal plantaardig.  Zonder de F&F-regels zou ik er wel ui en knoflook bij doen hoor!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten