zaterdag 2 december 2017

Aardappelgratin met Remouladesaus

Deze aardappelgratin maak ik in een muffinvorm, dat idee vond ik hier op youtube.
Ik rasp dunne plakjes van aardappel, vet de muffinvorm in met becel met walnootolie en leg de plakjes in de vorm. Om de paar plakjes wat peper en zout erop strooien.
Nog wat becel op de bovenkant (of haverroom, dat deed ik een andere keer, heel lekker) en in de oven op 200°C, 30-35 minuten. Steek de punt van een mes er in om te kijken of ze gaar zijn.


de aardappelgratins rechts op de borden

Daarbij maakte ik een remouladesaus:

6 zoetzure augurkjes, in kleine blokjes gesneden
1 potje kappertjes (60 g), uitgelekt en afgespoeld
1 el mosterd
bosje peterselie (30 g), fijngehakt
1 bakje soyananda
1 tl  Grünzeug Zeugs
100 ml olie
peper en zout naar smaak

Alles goed mengen, roer er de olie op het laatst door.
Heerlijk fris sausje bij de aardappels!


Ik had op het Vegfest proefflesjes met olie gekocht.
In de saus gebruikte ik de helft saladeolie (bestaande uit een mengsel van maiskiem-, zonnbloempit-, hennepzaad- en lijnzaadolie), de andere helft goede olijfolie.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten