dinsdag 19 november 2013

Vegan vervanging voor ‘Parmezaanse kaas’


Gewend aan geraspte kaas over de pasta bedacht ik als vervanger een sesam-notenmengsel en ik moet zeggen ... het voldoet prima!
(Ook lekker als broodbeleg.)


Sesam-notenmengel (als Parmezaan-vervanger)
30 g macadamianoten, tot meel gemalen
10 g amandelen, tot meel gemalen
30 g sesamzaad, even geroosterd in droge koekepan
30 g edelgist
snufje kurkuma voor wat kleur
snufje knoflookpoeder
snufje cayennepeper
snufje zeezout

Het sesamzaad af laten koelen, alles samenmengen in een schaaltje ... klaar!

Een andere keer had ik geen amandelen, wel paranoten ... gaat ook prima. En deze keer mengde ik er ook een lepel vegan panko door, dat maakt het net weer wat knisperender.
Belangrijk is steeds tussendoor proeven, tot je tevreden bent. Voor de kleur deed ik er kurkuma door en ik vind mijn parmezaanvervanger inmiddels perfect!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten