zondag 12 februari 2012

Kerrie-kaaskoekjes



Ik heb op dit tijdschrift een proefabonnement, drie nummers voor een tientje. Leuk blad.
Er staat een recept van kerriekoekjes in, dat leek me wel lekker.
Ik vond de hoeveelheden alleen erg veel, dus heb ik alles door de helft gedaan. Dan was het nog veel, een gedeelte van het deeg ligt nog in de diepvries, een volgende keer misschiien nog eens door de helft doen.
Maar lekker waren ze, bij een glaasje wijn of bij een kop soep kan ook.

Dit zijn de gehalveerde hoeveelheden:
300 g zachte boter
150 g geraspte kaas
300 g bloem
50 ml melk
10 g kerriepoeder (ik gebruikte hot curry)
5 g zout
wit sesamzaad

Meng de boter en kaas in de keukenmachine (die heb ik niet, ik deed het met de mixer met deeghaken) en voeg de bloem toe. Breng de melk aan de kook en roer er het kerriepoeder door. Voeg zout toe. Meng melk en boter-kaasmengsel tot een deeg. Maak een rol van het deeg en wikkel het in plasticfolie. Laat even rusten.
(Ik heb de rollen in de diepvries gelegd, dan snijd het makkelijker.)
Verwijder de plasticfolie en snijd de rol deeg in dunne koekjes. Besmeer ze met wat water en strooi er wat sesamzaadjes over.


Leg op de bakplaat en bak de koekjes ongeveer 12 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden. Keer de koekjes na ongeveer 6 minuten om.


Moeilijk om van af te blijven!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen